Składniki:
25 dag wędzonego łososia
50 dag kiszonych ogórków
1 puszka czerwonej fasolki
8 jajek
20 dag cebuli (2 średnie)
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżki majonezu
czosnek niedźwiedzi
sól
pieprz
rzeżucha
50 dag kiszonych ogórków
1 puszka czerwonej fasolki
8 jajek
20 dag cebuli (2 średnie)
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżki majonezu
czosnek niedźwiedzi
sól
pieprz
rzeżucha
Sposób wykonania:
Wędzonego łososia pokroić w kostkę. Kiszone ogórki pokroić w kostkę i odsączyć z soku. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć wędzonego łososia, kiszone ogórki, czerwoną fasolkę, jajka i cebulę. Dodać śmietanę, majonez i szczyptę czosnku niedźwiedziego. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce. Przed podaniem na stół, wierzch sałatki udekorować rzeżuchą.
Do miski przełożyć wędzonego łososia, kiszone ogórki, czerwoną fasolkę, jajka i cebulę. Dodać śmietanę, majonez i szczyptę czosnku niedźwiedziego. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce. Przed podaniem na stół, wierzch sałatki udekorować rzeżuchą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz